Engadinský ořechový koláč

přísady

Postup či přesné množství surovin nejsou ani tady – jako u každého všeobecně známého receptu – zcela jednotné. Proto se můžete setkat s mnoha variantami.

8 řezů (cca 784 kal/1 porce)
20 minut příprava,
40 minut pečení

Náplň:

příprava

 

 

Z uvedených přísad vypracujeme těsto. Asi tři čtvrtiny oddělte, zbytek vyválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 24 cm.

 

Jako první nechte zkaramelizovat cukr v kastrolu s tlustým dnem. Přidáme smetanu a ořechy a dvakrát necháme přejít varem. Nechte lehce zchladnout a přesuňte do formy a přikryjte zbylým vyváleným těstem. Vidličkou přimáčkněte okraje k sobě a udělejte pár dírek, aby se těsto nenadzvedávalo. Pečeme na 180 °C cca 40 minut.

 

 

další recepty