Domácí jablečná přesnídávka

přísady

Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
2 svačinky

  • 340 g oloupaných, vykrájených a nasekaných jablek (cca 1 velké nebo 2 malé)
  • 180 ml vody
  • 50 g Korunního cukru moučka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 10 piškotů

příprava

Kousky jablek nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla jablka úplně ponořená. Vaříme, dokud nebudou úplně měkká.

Necháme vychladnout, rozmixujeme mixérem či zpracujeme šťouchadlem. Přidáme cukr, šťávu z citronu a povaříme ještě cca 3 minuty. Pyré před plněním do skleniček necháme úplně vychladnout.

Tip:

Místo kulatých piškotů můžete přibalit velké cukrářské, které poslouží jako lžička.


další recepty