Rybízové víno

Image Description

přísady

příprava

Rybízovou šťávu smícháme se studenou vodou a cukrem krupicí, přidáme koření  a nalejeme do velké sklenice, přičemž sklenici naplníme tak, aby hladina sahala na šířku prstu pod hrdlem. Uzavřeme korkovou zátkou a protřepeme, aby se cukr rozpustil. Do zátky nasadíme vodou naplněnou kvasnou trubku, která se však nesmí dostat do styku s ovocnou šťávou. Následně sklenice odložíme na chladné a tmavé místo. Po 6 až 8 týdnech, když skončí proces kvašení, stočíme čisté víno do vysterilizovaných sklenic, vzduchotěsně uzavřeme a před otevřením ještě minimálně dva měsíce necháme stát na tmavém a chladném místě.
 

Tip

 
Během chladných zimních večerů si můžete vychutnat rybízový punč:

  • 3/4 l rybízového vína
  • 3/4 l rybízového sirupu
  • 1/8 l koňaku
  • 2 balíčky koření na svařené víno

Všechno pomalu ohřejeme, ale nevařte. Přidejte šťávu z ½ citrónu a podle chuti oslaďte Korunním cukrem kandys hnědým.

další recepty