
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pečící plech o rozměrech přibližně 47 x 39 cm
Zdobení:
Předehřejte troubu na 160 ° C. Máslo nakrájejte na kousky a ručně s vejcem, žloutkem a suchými ingrediencemi připravte křehké pečivo. 2/3 těsta vyválejte na pečícím papíru až po okraj – papír odpovídá velikosti plechu. Promíchejte rybízový džem a rum do hladka a rovnoměrně rozetřete na těsto. Zbývající těsto vyválejte na tenko, nakrájejte na pásky široké 1 cm a položte jej šikmo na plech ve vzdálenosti 1-1,5 cm. Pečte na prostředním roštu asi 20 minut při teplotě 160 ° C na horký vzduch. Nechte úplně vychladnout a nakrájejte a proužky. Lehce pocukrujte moučkovým cukrem.
Doba trvanlivosti (pokud je plechová dóza dobře uzavřená): přibližně 3 týdny.
Dobré vědět: pracujte rychle; pokud se těsto během zpracování příliš zahřeje a začne se drobit, přidejte 1 - 2 lžíce ledové vody.
Share or print this recipe