
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Forma o velikosti asi 30 krát 11 cm
16 plátku
Těsto:
Na posypání:
Karamelová pomazánka:
Do mísy navážíme banány, čím více zralé, tím lépe. Přidáme cukr a vejce a poté vidličkou rozmačkáme. Není důležité, aby směs byla zcela hladká, naopak, kousky banánů jsou naprosto v pořádku. Poté přidáme jogurt a olej a stěrkou zamícháme. Nakonec přidáme všechny ostatní ingredience a vymícháme dohladka. Chlebíčková formu vymažeme olejem a vyložíme páskem pečícího papíru a do ní těsto nalijeme. Povrch posypeme směsí semínek a cornflakes. Pečeme v rozehřáté troubě při 160 °C asi 45 až 50 min., dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane zcela suchá. Necháme ho na mřížce vychladnout a vyjmeme z formy.
Na karamel rozpustíme v hrnci máslo, přidáme cukr a sůl a mícháme, dokud nezískáme karamel světle zlaté barvy. Opatrně ho zalijeme vařící smetanou a rozmícháme dohladka. Dobře provaříme a poté ho nalijeme do misky a necháme ho zcela vychladnout. Jednotlivé plátky vychladlého chlebíčku potíráme tenkou vrstvou karamelové pomazánky a pochutnáváme si.
Share or print this recipe