Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pro kulatou formu (Ø 22 cm)
Předehřejte troubu na 180 °C (horní a spodní ohřev). Boky formy vymažte a dno vyložte pečicím papírem. Smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a skořici v mísě. V druhé mísě smíchejte ovesné mléko, olej a cukr. Přidejte jablečné pyré a důležitě promíchejte. Tuto mokrou směs postupně vmíchejte do suchých surovin a rychle zpracujte na hladké těsto (nepřemíchejte).
Těsto nalijte do formy. Hrušku rozčtvrťte, odstraňte jadřinec a nakrájejte na tenké plátky. Plátky hrušky naaranžujte na těsto. Lískové ořechy nasekejte na plátky a posypte jimi koláč. Nakonec povrch posypte hědým cukrem.
Koláč pečte v troubě přibližně 45 minut (zkontrolujte pomocí špejle). Po upečení vyjměte z trouby a nechte kompletně vychladnout.
Tip: Podávejte s čokoládovou omáčkou!
Share or print this recipe