Sachrův dort na tyčce

přísady

(na 22 cake pops á 20 g)

  • 90 g čokolády
  • 75 g změknutého másla 
  • 75 g Korunního BIO cukru krystalu
  • 1 bal. vanilkového cukru 
  • 2 vejce  (velikost M)
  • 100 g mouky
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 1 špetka soli
  • 1 zarovnaná ČL prášku do pečiva
  • 5 PL smetany
  • trochu rumu
  • 120 g meruňkového džemu
  • 200 g čokoládové polevy
  • 22 tyčinek na cake pops
  • máslo na vymazání formy a papír na pečení 

příprava

Čokoládu roztopíme v teplé vodní lázni, Máslo vyšleháme s BIO cukrem a vanilkovým cukrem a zlehka přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme vejce a mícháme dokud nevznikne kompaktní těsto. Přimícháme mouku, kukuřičný škrob, sůl a prášek do pečiva. Nakonec zjemníme šlehačkou a rumem. Těsto vylejeme do kulaté nebo hranaté formy na pečení a pečeme 45 minut při teplotě 175 °C. Zda je těsto upečené zjistíme tak, že něho  píchneme špejlí. Pokud zůstane špejle čistá, těsto je upečené.  

Upečenou hmotu necháme vychladnout, natrháme do misky a smícháme s meruňkovým džemem. Několik hodin necháme odstát v chladničce, aby se chutě spojily. Z hmoty potom vyformujeme kuličky, které opět necháme 30 minut odpočnout v chladničce. Kuličky potom napíchneme na špejle a namočíme do čokoládové polevy. Uložíme na papír na pečení a necháme ztuhnout.

Tip

Předtím, než špejli  píchnete do kuličky, nakrátko ji ponořte do čokoládové polevy. Pops tak budou na špejli lépe držet.     

 

 

další recepty