Omáčky


  • Vanilková omáčka v mikrovlnné troubě

    Vanilková omáčka v mikrovlnné troubě

    Mléko, vanilkovou dřeň, smetanu, maizenu a Korunní cukr moučku smíchejte v mikrovlnné nádobě...

  • Borůvkový žahour

    Borůvkový žahour

    Borůvky zalejeme polovinou tekutiy, přidáme máslo, Korunní cukr krupici a vše povaříme. Ve zbylé tekutině rozmícháme bramborovou moučku a zahustíme borůvkami (borůvky zůstanou celé, nerozvařujeme je). Omáčka je výborná na lívance, neplněné kynuté knedlíky nebo vdolky. Podává se teplá i studená. Pro delikátnější chuť lze přidat špetku skořice a citronové kůry.

  • Hrušky s karamelovou omáčkou

    Hrušky s karamelovou omáčkou

    Oloupané hrušky dáme vařit do čaje s kardamomem tak, aby změkly, ale nerozpadaly se. Korunní cukr Kandys rozpustíme s trochou vody nebo rozdrtíme a svaříme na karamel...

  • Klevela

    Klevela

    Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce a podlijeme vodou tak, aby plavaly. Přivedeme je k varu. Vaříme 15 - 20 minut, přidáme citronovou kůru, med, Korunní cukr hnědý a skořici...

  • Studená omáčka ke zvěřině podle Magdaleny Dobromily Rettigové

    Studená omáčka ke zvěřině podle Magdaleny Dobromily Rettigové

    Rozkrájej půl bílé cibule, tři natvrdo vařené žloutky, dej k tomu trochu drobně rozkrájené citronové kůry, trochu tlučeného cukru, asi 10 zrnek dobře utlučeného jalovce, to všecko dobře promíchej, dej k tomu dvě lžíce brabantského oleje, asi 10 lžic vinného octa, ze dvou citronů šťávu, a je-li to husté, přilej ještě octa...

 

SLADKÝCH 10 S KORUNNÍM CUKREM!

Pečete rádi? Soutěžíte rádi? Spojte obojí! Pošlete fotku svého oblíbeného moučníku a vyhrajte! Soutěžte s námi o Korunní cukr na celý rok!

 

dzemovani