Nové recepty

  • Alžbětiny bavorské perníčky

    Alžbětiny bavorské perníčky

    Vejce vyšlehejte do pěny s Korunním cukrem hnědým, nejlépe elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky. Pěna musí být krémovitá a jemná...

  • Bezovo-šalvějový sirup

    Bezovo-šalvějový sirup

    Proprané plody černého bezu (bez silných stopek) zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vzkypět.

  • Bezový sirup

    Bezový sirup

    Zralé bezinky pečlivě omyjeme, necháme dobre odkapat a odstraníme stopky. Spolu s vodou a celou skořicí přivedeme...

  • Borůvkový pohár

    Borůvkový pohár

    Nejprve si připravíme tvarohový krém. Tvaroh vyšleháme s ovocným cukrem dohladka...

  • Borůvkový žahour

    Borůvkový žahour

    Borůvky zalejeme polovinou tekutiy, přidáme máslo, Korunní cukr krupici a vše povaříme. Ve zbylé tekutině rozmícháme bramborovou moučku a zahustíme borůvkami (borůvky zůstanou celé, nerozvařujeme je). Omáčka je výborná na lívance, neplněné kynuté knedlíky nebo vdolky. Podává se teplá i studená. Pro delikátnější chuť lze přidat špetku skořice a citronové kůry.

  • Bylinkový sirup

    Bylinkový sirup

    Bylinky rozebereme na jednotlivé listy a zbavíme silných stopek. Cukr na přípravu sirupu rozpustíme v horké vodě.

  • Cappuccino

    Cappuccino

    Mléko našleháme do pěny, kávu nalijeme do ¾ šálků na capuccino a mléčnou pěnu pomalu a opatrně přiléváme. Pěnu posypeme pomocí malého sítka troškou skořice a hotové capuccino osladíme Espresso kostkami z řady Korunní cukr.

  • Dětská bowle

    Dětská bowle

    Do jablečného moštu procedíme šťávu z citronů (aby neobsahovala pecky), trochu ji přisladíme Korunním cukrem ovocným a přidáme sodovku. Nalijeme do mísy na bowli a přidáme kousky ovoce. Před podáváním vychladíme.

  • Frappé

    Frappé

    Do vysoké sklenice nasypeme podle chuti instantní kávu. Přilijeme přibližně 2 lžíce vody a elektrickou spirálkou vytvoříme hustou pěnu. Do ¾ sklenice přidáme kostky ledu, 2 lžičky Korunního cukru třtinového krystalu Demerara a dolijeme chlazenou neperlivou vodou...

  • Hroznový sirup

    Hroznový sirup

    Omyté hroznové bobule rozmačkáme, zalijeme vodou, přidáme šťávu z citronu i citronovou kůru...

  • Hrušky s karamelovou omáčkou

    Hrušky s karamelovou omáčkou

    Oloupané hrušky dáme vařit do čaje s kardamomem tak, aby změkly, ale nerozpadaly se. Korunní cukr Kandys rozpustíme s trochou vody nebo rozdrtíme a svaříme na karamel...

  • Jablečný Flip

    Jablečný Flip

    Do mléka přidáme jablečnou šťávu, hroznový cukr a rozklepnuté vejce. Mixujeme 2 minuty, až se nápoj napění...

  • Jablečný sirup lisovaný za studena

    Jablečný sirup lisovaný za studena

    Omytá jablka vylisujeme v odšťavovači a získanou šťávu přecedíme přes jemné sítko. Odměříme ¾ l šťávy...

  • Jablkové kuličky s polevou

    Jablkové kuličky s polevou

    Cukr pokropíme vodou a svaříme na nit. Pak přidáme na plátky nakrájená jablka a svaříme na hustou kaši...

  • Jánošíkův grog

    Jánošíkův grog

    Svaříme vodu s Korunním cukrem hnědým Kandysem, který za stálého míchání rozpustíme...

  • Jemný jablečný štrúdl s hruškami

    Jemný jablečný štrúdl s hruškami

    Máslo rozehřejeme a necháme trochu zchladnout. Na válu dobře promícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme jogurt...

  • Karamelové rohlíčky

    Karamelové rohlíčky

    Z mouky , tuku , cukru , ořechů , kakaa, žloutků a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce...

  • Kardinálův koláč

    Kardinálův koláč

    Celá 2 vejce, 8 žloutků, 80 g Korunního bio cukru krystal a vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom jemně zapracujeme mouku s kypřicím práškem. Ze zbylého cukru a 8 bílků ušleháme tuhý sníh.

  • Kefírové lívanečky

    Kefírové lívanečky

    Z kefíru, vajíčka, mouky, prášku do pečiva, cukru, skořice, rumu a špetky soli připravíme hladké těstíčko. Necháme je chvíli odstát a na trošce oleje smažíme v lívanečníku malé placičky. Hotové lívance potřeme džemem a na závěr je ozdobíme lesním ovocem.

  • Klevela

    Klevela

    Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce a podlijeme vodou tak, aby plavaly. Přivedeme je k varu. Vaříme 15 - 20 minut, přidáme citronovou kůru, med, Korunní cukr hnědý a skořici...

  • Koláč s exotickým ovocem

    Koláč s exotickým ovocem

    Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně přimícháme vodu a mouku s kypřicím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta...

  • Koláč z lesního ovoce

    Koláč z lesního ovoce

    V míse důkladně smícháme mouku, Korunní cukr na pečení a špetku soli. Přidáme změklý tuk na pečení a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na tenčí plát. Koláčovou formu o průměru 20 cm vymažeme tukem a pokryjeme připraveným plátem těsta, který namačkáme na dno i stěnu formy...

  • Kořeněný čajový punč

    Kořeněný čajový punč

    Do velkého hrnce dáme čajové nálevové sáčky či sypaný čaj a přelijeme vroucí vodou. Necháme 3 minuty louhovat, pak slijeme přes sítko a smícháme se šťávou z ovoce...

  • Košíčky Izidor

    Košíčky Izidor

    Smícháme ingredience na těsto, zpracujeme v těsto, které plníme do malých formiček na košíčky. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů Celsia...

  • Kukuřičné palačinky

    Kukuřičné palačinky

    Do mísy dáme kukuřičnou mouku, rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a lžičku Korunního cukru na pečení a vidličkou šleháme za postupného přilévání vody...

  • Kynuté buchty s povidly

    Kynuté buchty s povidly

    Připravíme kvásek - rozdrobené droždí poprášíme trochou mouky, zasypeme asi lžící cukru a zalijeme malým množstvím teplého (nikoli vřelého) mléka. Do jiné mísy dáme zbytek mouky, cukru, mléka, vejce, kvásek, rozpuštěné máslo a sůl a hněteme.

  • Kynuté koláčky

    Kynuté koláčky

    Mouku prosijeme do mísy a důkladně promícháme s droždím. Přidáme bio cukr, mléko a vanilkový cukr a zpracujeme elektrickým ručním hnětačem,...

  • Ledový vítr

    Ledový vítr

    Dobře vyšleháme bílky a postupně přidáváme cukr, lžičku po lžičce. Zamícháme a přidáme polévkovou lžíci citronové šťávy.

  • Lehký malinový dezert

    Lehký malinový dezert

    Víno svaříme se 3 lžícemi cukru a poté přidáme jednu třetinu malin. Za občasného míchání je pomalu rozvaříme a necháme zchladnout...

  • Malinový sirup vařený

    Malinový sirup vařený

    Maliny umyjeme, dáme do hrnce s vodou a necháme 5–10 minut povařit. Vychladlou malinovou hmotu smícháme s cukrem na přípravu sirupu...

  • Mátový sirup - Mojito

    Mátový sirup - Mojito

    Mátu rozebereme na lístky a zbavíme silných stopek. Cukr na přípravu sirupu rozpustíme v horké vodě. Roztok vaříme, dokud není čirý...

  • Metrové řezy

    Metrové řezy

    Ušleháme žloutky s cukrem a pomalu střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a vyšlehaným sněhem z bílků.

  • Mojito

    Mojito

    Limetku nakrájíme na 8 kousků a vložíme do vyšší sklenice. Prosypeme lžíci Korunního cukru třtinového krystalu Demerara a přidáme lístky máty. Poté vše rozmačkáme, aby se chutě máty a limetky spojily. Takřka po okraj sklenice nasypeme ledovou tříšť nebo kostky ledu, zalijeme rumem a doplníme sodou.

  • Mrkvový sirup

    Mrkvový sirup

    Mrkve očistíme, nakrájíme na větší kolečka, zalijeme polovičním množstvím vody a vaříme doměkka...

  • Nepečená kakaová roláda

    Nepečená kakaová roláda

    Nejdřív si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem, přidáme kokos a rum.

  • Ořechové vafle

    Ořechové vafle

    Změklé máslo utřeme s cukrem, zašleháme vejce a smetanu. Poté přidáme skořici a prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme nastrouhané ořechy. Těsto pečeme asi tři minuty v rozehřátém vaflovači. Hotové vafle mažeme džemem a zdobíme malinami.

  • Ovesné lívance

    Ovesné lívance

    Droždí rozdrobíme v 1/2 dl vlažného mléka, přidáme 1 lžíci cukru a 1 lžíci mouky. Necháme 30 minut v teple vykynout. Ostatní přísady smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. To necháme opět kynout 30 minut. Po vykynutí smažíme na lívanečníku v rozpáleném tuku...

  • Palačinky s borůvkami a se šlehačkou

    Palačinky s borůvkami a se šlehačkou

    Do mísy dáme mouku, třtinový cukr, vejce, špetku soli a za stálého šlehání přiléváme mléko nebo kefír...

  • Perníčky od babičky

    Perníčky od babičky

    Smícháme sypké suroviny, postupně vmícháme vejce. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a med a postupně za stálého míchání přikapáváme do těsta. Po promíchání...

  • Piškotová roláda

    Piškotová roláda

    Jemně utřeme máslo, postupně přidáme Korunní cukr na pečení, vanilkový cukr, 5 žloutků a rum (např. tuzemák). Z bílků ušleháme pevný sníh a rozetřeme jej na hmotu ze žloutků a másla...

  • Pravá horká čokoláda

    Pravá horká čokoláda

    Čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle či najemno nalámeme a odložíme. Smetanu zahřejeme těsně pod bod varu...

  • Pravý vánoční čaj

    Pravý vánoční čaj

    Půl litru vody spolu s kořením vaříme přibližně 20 minut mírným varem, pak odstavíme z plotny. Do vody přidáme roztlučený nebo rozpuštěný Korunní cukr Kandys hnědý a dáme vařit...

  • Rychlé koblihy

    Rychlé koblihy

    Z tvarohu, mouky, vajec, soli, rumu, mléka a prášku do pečiva uhněteme těsto, z něhož okamžitě, tj. bez kynutí, vykrajujeme lžící asi pěticentimetrové hromádky a smažíme je v rozpáleném tuku. Upečené koblížky pocukrujeme Korunním cukrem na posypání moučníků a jíme ještě teplé.

  • Silvestrovská bowle

    Silvestrovská bowle

    Do skleněné mísy s poklopem dáme broskve, ananas, papáju, Korunní cukr třtinový krystal Demerara, šťávu z pomerančů a koňak. Přikryjeme a dáme na hodinu do chladu. Poté dolijeme bowli bílým vínem a sektem či sodovkou. Vše zamícháme a necháme ještě chvíli odležet.

  • Šípkový sirup

    Šípkový sirup

    Šípky očistíme tak, že odřežeme tmavé špičky, potom plody opláchneme. Vložíme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím studené vody...

  • Sirup z citrusů

    Sirup z citrusů

    Citrusy nakrájíme a přelisujeme. ¾ litru získané šťávy přecedíme přes jemné sítko a rozpustíme v ní cukr na přípravu sirupu.

  • Sirup z jehličí

    Sirup z jehličí

    Ve vodě za stálého míchání rozpustíme Korunní cukr na přípravu sirupu z květu bezu černého a bylinek. Opláchnuté mladé výhonky větviček jehličin napěchujeme...

  • Studená omáčka ke zvěřině podle Magdaleny Dobromily Rettigové

    Studená omáčka ke zvěřině podle Magdaleny Dobromily Rettigové

    Rozkrájej půl bílé cibule, tři natvrdo vařené žloutky, dej k tomu trochu drobně rozkrájené citronové kůry, trochu tlučeného cukru, asi 10 zrnek dobře utlučeného jalovce, to všecko dobře promíchej, dej k tomu dvě lžíce brabantského oleje, asi 10 lžic vinného octa, ze dvou citronů šťávu, a je-li to husté, přilej ještě octa...

  • Sušenky cookies

    Sušenky cookies

    Utřeme máslo, cukr, sůl a vejce. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rozinky a dvě třetiny čokolády nasekané na kousky. Na plech vyložený pečícím papírem poté klademe malé hromádky těsta, které na závěr posypeme zbylou čokoládou...

  • Svařené červené víno

    Svařené červené víno

    V kastrolku necháme za stálého míchání zkaramelizovat Korunní cukr třtinový krystal se lžící vody. Když se vytvoří karamel, ...

  • Sweet Sun Heart

    Sweet Sun Heart

    Naředěný citrusový sirup nalijeme do poloviny sklenice, doplníme do tří čtvrtin sklenice...

  • Tažený štrúdl podle Magdaleny Dobromily Rettigové

    Tažený štrúdl podle Magdaleny Dobromily Rettigové

    Na vál prosijeme hladkou mouku se solí. V hrnku smícháme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem nebo olejem, přidáme celá vejce a dobře do tekutiny vmícháme. Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s vejcem a tukem.

  • Třená bábovka

    Třená bábovka

    Třeme tuk, cukr a žloutky až do pěny. Potom přidáváme střídavě mléko a...

  • Vanilková omáčka v mikrovlnné troubě

    Vanilková omáčka v mikrovlnné troubě

    Mléko, vanilkovou dřeň, smetanu, maizenu a Korunní cukr moučku smíchejte v mikrovlnné nádobě...

  • Vosí hnízda

    Vosí hnízda

    Ze všech surovin zaděláme vzešlým droždím těsto tuhé asi jako na buchty. Po vykynutí z něho vyválíme dva obdélníky, široké asi 25 – 30 cm a na malík silné. Potřeme je máslem, pocukrujeme a posypeme oříšky, rozinkami, sušenými nebo kompotovanými vypeckovanými třešněmi, okapanými na sítu, a na malé kostičky nakrájenou dýní nebo hruškami...

  • Zázvorovo-meduňkový sirup

    Zázvorovo-meduňkový sirup

    Korunní cukr na přípravu sirupu z květu bezu černého a bylinek rozpustíme v horké vodě, přivedeme k varu a necháme vzkypět.

 

SLADKÝCH 10 S KORUNNÍM CUKREM!

Pečete rádi? Soutěžíte rádi? Spojte obojí! Pošlete fotku svého oblíbeného moučníku a vyhrajte! Soutěžte s námi o Korunní cukr na celý rok!

 

dzemovani